מזון שנוצר מאהבה
השריה, הנבטה וייבוש דגנים וקטניות הוא תהליך הדורש זמן רב ועבודה מאומצת. מאחר ואנו עושים הכל בעבודת יד על מנת להבטיח את האיכות הגבוהה ביותר, התהליך עבור כל אחד מהמוצרים שלנו נמשך עד 3 ימים.
עם זאת, עבורנו זו עבודה הנעשית מאהבה. אנו נרגשים לעזור לאנשים להשתמש בכוח התזונה כדי לשפר את בריאותם. אנו מאמינים כי היתרונות העצומים שיש בצריכת דגנים וקטניות שהושרו והונבטו בצורה הנכונה, וההזדמנות שניתנה לנו להעניק יתרונות אלה גם לאחרים - שווה כל מאמץ.
התהליך שלנו
- אנחנו מתחילים עם דגנים וקטניות טבעיים או אורגניים באיכות מיטבית. כל מוצר נשטף ביסודיות להסרת אדמה, פסולת, מוץ או זרעים שלא ינבטו. לאחר מכן משרים את הזרעים במים נקיים למשך 8-10 שעות.
- עם תום ההשריה, אנו שוב שוטפים את הזרעים כדי להסיר כל פסולת שיתכן ששקעה בתהליך ההשריה וכן מעכבי אנזימים ואנטי-נוטריאנטים אחרים ששוחררו למי ההשרייה. לאחר מכן, אנו מנביטים את הזרעים בקפדנות בין 12 ל- 30 שעות (תלוי בסוג הזרע) עד שיוצא נבט זעיר. זהו הזמן שבו אנו "לוכדים" את הנבטים שלנו, ברגע שבו הם נמצאים בין להיות זרע לצמח, וכל החומרים המזינים הרדומים שלהם התעוררו לחיים.
- בשלב זה הדגנים או הקטניות מיובשים בטמפרטורה של לא יותר מ-45 מעלות צלזיוס, כדי למנוע פגיעה בערכים התזונתיים החיוניים שלהם על ידי חום גבוה, ועל-מנת לשמור על מצבם כמזון חי לאורך זמן. תהליך הייבוש שומר על פעילות האנזימים בנבטים, ונותן להם חיי מדף ארוכים יותר. התוצאה היא דגנים וקטניות מזינים, מטהרים וטעימים, שופעים בויטמינים ואנזימים מועילים.
ניתן להשתמש בדגנים ובקטניות המונבטים של נבט השדה למאכלים האהובים עליכם בכל עת ובכל שעה לפי נוחיותכם, ללא כל תכנון או הכנה מראש.