דייסה מתערובת דגנים מלאים מונבטים- המתכון הקלאסי של נבט השדה

למנה אחת גדושה

אופן הכנה

1. מחממים ¼1 כוסות מים בסיר עד סף רתיחה.

2. מוסיפים ½ כוס דייסה מתערובת דגנים מונבטים של נבט השדה.

3. למשך דקה מפרקים את הגושים הנוצרים עם כף מעץ.

4. מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 עד 4 דקות נוספות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד לקבלת המרקם הרצוי.

5. מוזגים לקערה ומאפשרים להתקרר למשך מספר דקות.

6. מוסיפים אחד או יותר מה"מזונות על" הבאים:
- ½ כף שקדים ואגוזי מלך טחונים (עדיף לאחר השרייה)
- ½ כף זרעים טחונים (תערובת של זרעי פשתן, חמנייה, דלעת וצ'יה)
- ½ כף נבט חיטה

7. מוזגים ⅛ כוס חלב או תחליף חלב קר על פי בחירתך (חלב שקדים, חלב אורז, חלב קוקוס, וכו').

8. מוסיפים ממתיק על פי בחירתך, מערבבים היטב ומגישים.

חמים וטעים!

למנה אחת כולל התוספות
אנרגיה (קק"ל): 230
חלבונים (גר'): 8.4
פחמימות (גר'): 44.6
שומנים (גר'): 5.9