נזיד עדשים מונבטות עם קייל

ל-6 מנות

רכיבים

½ כף שמן זית
1 בצל קצוץ
2 גזרים קלופים, חצוים, וחתוכים לקוביות בגודל ½ ס"מ
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות בגודל ½ ס"מ
3 שיני שום קצוצות
½ כפית מלח ים ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כפית כמון טחון
½ כפית כוסברה מיובשת או ½1 כפיות כוסברה טריה קצוצה
2 כוסות עדשים ירוקות מונבטות של נבט השדה
300 גר' עגבניות מרוסקות או חתוכות לקוביות
5 כוסות ציר ירקות או ציר מרק עוף
1 חבילת קייל , להסיר את הגבעולים הקשים ולחתוך לחתיכות קטנות

אופן הכנה

1. בסיר גדול, מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי בשמן זית למשך 5 דקות עד שהם מתרככים.
2. מוסיפים את השום, התבלינים, מלח ופלפל. מבשלים למשך דקה או עד שהשום ניהיה ריחני.
3. מוסיפים את העדשים המונבטות, העגבניות המרוסקות והציר ומביאים את התערובת לרתיחה, תוך ערבוב מדי פעם.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-30 דקות או עד שנהיה סמיך; מסירים מהאש. אפשר גם להשתמש בבלנדר ידני ולרסק את המרק למרקם הרצוי.
5. מוסיפים את הקייל ומבשלים על אש נמוכה במשך שתי דקות עד שמתרכך.

מגישים בקערות עם לחם מקמח מלא או עם תוספת של דגן מלא.

ל-100 גרם
אנרגיה (קק"ל): 60
חלבונים (גר'): 3.6
פחמימות (גר'): 10.5
שומנים (גר'): 0.4