קציצות כוסמת ושעועית אדומה
ל- 6 קציצות
רכיבים
1 כוס כוסמת ירוקה מונבטת של נבט השדה
¾1 כוס מיים או ציר מרק עוף או ציר ירקות
¼ כפית מלח
½1 כוסות שעועית אדומה מבושלת
1 בצל בינוני, קצוץ דק ולהסיר את הנוזלים.
1 ביצה אורגנית/חופש (תחליף: 1 כף פשתן טחון + 3 כפות מיים- לערבב ולחכות 10 דקות לפני שימוש)
½ כפית פפריקה
1 כפית תימין או אורגנו
¼ כפית כמון
מלח ופילפל לפי הטעם
אופן הכנה
1. מבשלים את הכוסמת המונבטת במיים או בציר למשך 15 דקות. מסירים מהאש ומכסים למשך 5-10 דקות.
2.רסקים את השעועית האדומה המבושלת במעבד מזון.
3.קערה גדולה מערבבים את הכוסמת המבושלת, שעועית אדומה מרוסקת, בצל, קוואקר, ביצה או תחליף ביצה, והתבלינים.
4.עם ידיים רטובות, מכינים קציצות שטוחות בקוטר של 10 ס"מ.
5.במחבת עם שכבה דקה של שמן זית, מטגנים על אש בינונית עד שהקציצות משחימות משני הצדדים.
ל-100 גרם
אנרגיה (קק"ל): 182
חלבונים (גר'): 7.9
פחמימות (גר'): 32.5
שומנים (גר'): 3.1